December reis Polen 2012.

Foto's Tarnov, Foto's Katowice, Foto's Szamotuly, Reisverslag

Volop genieten in donkere dagen.

Op 1 december begon de traditionele december – Sinterklaas reis met de vaste groep
vrijwilligers Berbara, Jakub om een week lang het zuiden en midden van Polen te bezoeken.

Eerst naar onze verste bestemming Tarnow met onze voor de gelegenheid mooie rode Intentio bus.
Na een lange reis was de vermoeidheid snel vergeten door het enthousiaste onthaal.
Het kindertehuis werkt nu nauw samen met 3 andere tehuizen uit de omgeving en ook hiervan kwamen kinderen naar het winterwonderland.
Twee dagen vlogen voorbij met het uitzoeken van een nieuwe outfit, alle workshops, film, karaokewedstrijd en nog veel meer. Voor deze speciale gebeurtenis hoefden de kinderen niet naar school en konden volop genieten.

Op woensdagochtend ging de reis verder naar Katowice.
In Katowice worden we altijd zeer gastvrij ontvangen door de kinderen en de zusters.
Aankomen, uitladen, klaarzetten en beginnen was ons credo.
Met geweldige hulp van een paar oudere jongens ging dit heel rap.
Voor 145 kinderen heb je wel wat voor te bereiden.
Het uitzoeken van de nieuwe kleding, schoenen, sokken, ondergoed, sjaals, mutsen leek op de drie doldwaze dagen van een bekende winkelketen.
Geweldig toch dat er steeds meer winkels en groothandels zijn die voor deze kinderen fantastische spullen schenken. Je ziet ze letterlijk groeien bij het mogen uitzoeken.
Een paar groepen blij kunnen maken met computers.

Donderdagochtend vroeg weg, even 6 ½ uur rijden naar het volgende huis en na schooltijd beginnen met het programma!
Hier beleefden de kinderen voor het eerst het winterprogramma en de tweede dag hoefden zij ook niet naar school. Van 9 tot 9 telkens nieuwe belevenissen, geweldig om te doen en te zien hoe de kinderen alles volop genoten.
De fotoshoot met de Kerstmanpakken en de rest van de feestwinkel werd een feestje op zich.

De terugreis door een besneeuwd maar zonnig Anton Pieck landschap ging erg snel.
Tijdens de reis hadden we zoveel mooie momenten om aan terug te denken.

Bekijk ook de fotocollages

Peter Methorst