4 Dorpenreis Juli 2013.

Foto's Gora Kalwaria, Foto's Praga Polnoc, Foto's Minsk Mazawiecki, Foto's Lubartow,
Team Holland, Reisverslag, Foto's Familiepakketten

Internationaal genieten.

Donderdag 18 juli was het vertrek voor alweer de derde editie van de grote 4 dorpen reis.
In samenwerking met onze vaste Poolse organisatie hebben we op grote schaal honderden kinderen en gezinnen op 4 locaties in Polen geholpen.

Het grootste Intentio team, tot nu toe, van 8 personen is hiervoor afgereisd naar Polen met ons Bussie, de auto en het vliegtuig. Gezamenlijk met een vast Pools vrijwilligers team van 10 personen hebben we onze "tournee" met veel plezier gemaakt.

Ondertussen was er net een mega logistieke operatie die al met al maanden geduurd heeft afgerond.
Een trailer met 32 pallets vol ingezamelde spullen was een week voor aanvang afgeleverd Jozefow. Hiervandaan hebben we elke locatie bevoorraad met zo'n 150 dozen,tv's, fietsen,kinderwagens.

In vier dorpen in de regio zijn door de sociale dienst scholen ter beschikking gesteld voor het Intentio "zomerfestijn". Elke dag waren er ongeveer acht sociale dienst medewerkers die de kinderen onder andere van festivalbanden voorzagen.

In het begin van de middag kwamen dagelijks tussen de 175 en 200 kinderen met ouders.
De combinatie van sportieve activiteiten met de verspreiding van hulpgoederen bleek weer een overweldigend succes.
Alle kinderen konden in leslokalen kleding, schoenen, speelgoed uitzoeken. Zelfs fietsen, skelters,
een paar bedden, televisies en allerhande huishoudelijke apparaten vonden een nieuw bestaan.
Elke dag werden er door ons voor 250 personen hot dogs klaargemaakt, broodjes gesneden en tientallen meloenen gekliefd.

Ons Rad van Fortuin was na het eten het middelpunt van de grote loterij voor de aanwezige kinderen.
Na de afsluitende goodiebag voor alle kinderen die opgehaald kon worden met de stempelkaart kon er nog wat gespeeld worden maar kwam er een einde aan DE dag.
Bepakt en bezakt met spullen en een glimlach van oor tot oor ging iedereen naar huis.

De 48 allerarmste gezinnen bezochten we nog met onze familiepakketten op de tweede dag.
De leefsituatie van deze gezinnen is echt erg moeilijk onder woorden te brengen maar wellicht geeft de fotocollage een indruk.
Op de tweede dag verzorgde verder het Poolse team een activiteitendag met een gospelconcert en allerlei activiteiten.
Ook zijn er nog spullen naar locale organisaties gebracht, ditmaal twee kindertehuizen en een internaat

Door deze mega gezinsdagen hebben we voor veel gezinnen een groot verschil kunnen maken.
En door de geweldige samenwerking en hulp van tientallen locale mensen en organisaties hebben we de kinderen een dag bezorgd die niet snel vergeten zal worden.

Kortom weer een zeer geslaagde reis en een kijkje nemen bij
de fotoverslagen moet u zeker doen.